Lotto i USA - chans att vinna miljarder

När det kommer till lottovinster kan summorna bli ofattbart höga och i lottosammanhang finns det två stora rekordsättare, de amerikanska lotterierna PowerBall och MegaMillions. Dessa två lotterier har lottat ut de absolut största vinsterna genom tiderna. Nedan kan du läsa mer om amerikanska lotterier i USA med miljardvinster.

Det första moderna regeringsdrivna amerikanska lotteriet etablerades i Puerto Rico 1934. Idag drivs lotterier i USA av 48 jurisdiktioner: 45 stater samt District of Columbia, Puerto Rico och de amerikanska Jungfruöarna. Lotterierna omfattas av lagarna i, och drivs oberoende av, varje jurisdiktion. Lotterierna med det historiskt sett största vinsterna, PowerBall och MegaMillions, erbjuds i nästan alla jurisdiktioner som driver lotterier.

PowerBall

PowerBall, tidigare Lotto Amerika, är USA:s mest populära dragning. Det är också det lotto som genererat den absolut största jackpotvinsten genom tiderna på närmare 1,6 miljarder dollar. PowerBall har inget maxtak för hur stor jackpotten kan bli eller hur många gånger den kan föras över till nästa dragning. Detta gör att jackpotten kan växa sig väldigt stor innan någon lyckas kamma hem den. Som spelare garanteras man alltid en jackpott på minst 40 miljoner dollar, chansen att vinna jackpotten är dock endast 1 på 175 223 509. Andra vinstnivån ger 1 miljon dollar och med PowerPlay-tillvalet kan du vinna det dubbla.

För att delta i PowerBall måste du vara skriven i USA och köpa din lott på plats. Hos Lottoland kan du dock satsa på utfallet av dragningarna och betta på vad du tror att PowerBall-resultatet kommer att bli, oavsett vart i världen du befinner dig. Du har även chans att vinna precis samma vinster som om du var med “på riktigt”.

Lottot går ut på att du ska välja 5 nummer mellan 1 och 69 samt en PowerBall mellan 1 och 26. Du kan även välja till bonustillvalet PowerPlay, med detta tillval uppgraderas alla vinster, i alla vinstnivåer, förutom jackpotten. Ju fler nummer du lyckas pricka in, desto högre vinstnivå hamnar du i. Om du är ensam om att pricka in alla nummer, inklusive din PowerBall, vinner du jackpotten.

Powerball-lott

MegaMillions

En annan populär dragning i USA är MegaMillions. För att delta i det officiella MegaMillions-lotteriet måste du vara bosatt i USA. Som svensk medborgare har du dock möjlighet att betta på resultatet i MegaMillions via Lottoland, du har dessutom chans att vinna samma summor som om du deltagit i det riktiga lotteriet.

För att betta på MegaMillions väljer du 5 nummer mellan 1-49 samt 1 guldboll i intervallet 1-25. Du kan även välja en extra boll i intervallet 1-5, denna kallas Megaplier och ger dig chansen att dubbla dina vinster det antal gånger som bollen visar. Jackpotten i MegaMillion har inget maxstorlek och det finns inte heller några begränsningar i hur många gånger jackpotten kan föras över till kommande dragningar. Vinstchansen till mindre vinster är något större än i PowerBall-dragningen medan vinstchansen att ta hem jackpotten är betydligt mindre, 1 på 302 575 350.