Mega millions

grade Högsta vinst just nu: 166 miljoner kr date_range Nästa dragning: onsdag (2024-07-24) Spela från 35 kropen_in_new

För att delta i det officiella MegaMillions-lotteriet måste du vara bosatt i USA. Hos Lottoland kan dock du som är svensk delta genom att betta på resultatet i MegaMillions. Du har dessutom chans att vinna samma summor som om du deltagit i det riktiga lotteriet.

MegaMillions ändrade formatet på sina dragningar i slutet på 2017 och består nu av 5 av totalt 70 bollar samt 1 guldboll i intervallet 1-25. Ytterligare en boll kommer även att dras i intervallet 1-5, denna kallas Megaplier. Megaplier är ett bonustillval som du kan köpa för att få chans att dubbla dina vinster det antal gånger som bollen visar.

För att vinna jackpotten gäller det att du är ensam om att pricka rätt 5+1 bollar. Jackpotten i MegaMillion har ingen maxstorlek och det finns inga begränsningar i hur många gånger den kan föras över till kommande dragningar. Formatändringen innebär därmed chans till större vinstsummor samtidigt som chansen att faktisk vinna minskar. Vinstchansen att ta hem jackpotten är nu 1 på 302 575 350 till skillnad från tidigare då vinstchansen var 1 på 258 890 850. Den andra vinstnivån består av 1 miljon dollar och ges ut till den som lyckats pricka in 5 rätta huvudnummer. Har du även valt att satsa med Megaplier och lyckats få nummer 5 på denna, vinner du istället 5 miljoner dollar.

Priset för en rad är 35 kronor och dragningen sker två gånger i veckan, klockan fyra på onsdag- och lördagsmornar (svensk tid). Du kan delta i både onsdagsdragningen eller lördagsdragningen eller bara den ena om du vill. Det går även bra att prenumerera på en eller flera rader för att inte missa ett spel.

Hur du spelar Mega Millions online

För att spela Mega Millions i Sverige måste du spela via ett ombud. Här nedan finns instruktioner för hur du spelar via Lottoland.

  1. Gå in på lottoland.se och klicka på Mega Millions i menyn.
  2. Välj 5 nummer mellan 1-49 och 1 nummer mellan 1-25 alternativt slumpa fram en snabbrad.
  3. Välj dragning och varaktighet.
  4. Placera vad genom att klicka på “satsa nu”.