Lotto (Svenska spel)

grade Högsta vinst just nu: 91 miljoner kr date_range Nästa dragning: I dag Spela från 6 kropen_in_new

I Lotto gäller det att pricka in sju nummer av 35. Om du ensam lyckas om att få in alla sju dragna nummer garanteras du en vinst om minst en miljon kronor. Dragningarna sker i två omgångar på onsdagar samt lördagar. Du väljer själv om du endast vill delta i en dragning eller om du vill delta i båda.

Det vanligaste sättet att spela Lotto är genom enkelrader. En rad består av sju nummer och kostar 3 kronor. Du väljer själv hur många rader du vill ha i ditt spel. För att ha möjligheten att vinna Drömvinsten (jackpot) behöver du även kryssa i Joker för minst 10 kronor. Drömvinsten faller ut om någon prickar in 7 rätt på Lotto och 2 rätt på joker. Drömvinsten är alltid på minst 75 miljoner kronor och kan växa sig hur stor som helst. När drömvinsten faller ut aktiveras även Miljonregnet vilket gör alla med 6+1 rätt och 7 rätt i samma dragning till miljonärer om de spelat med Joker. Om du inte vill spela med egna enkelrader finns det även andra sätt att spela Lotto. Systemspelet innebär att du spelar med fler än sju nummer. Du kan även spela färdiga spel där det ingår paket med olika många enkelrader som kostar 40, 100 eller 200 kronor.

Hur du spelar Lotto online

  1. Gå in på Svenska spels hemsida och tryck på knappen "tur".
  2. Välj spelet Lotto i listan av "våra spel".
  3. Börja med att välja 7 nummer för att skapa din rad. Totalt kan du spela med upp till 15 rader per spel. Om du klickar på Huxflux kan du slumpa fram hela raden eller delar av din rad.
  4. Tryck därefter på sammanställningen längst ner på sidan för att välja dragning, din insats på joker, vilka dagar du vill spela samt hur länge du vill att spelet ska pågå.
  5. Klicka på betala