Viking Lotto

grade Högsta vinst just nu: 175 miljoner kr date_range Nästa dragning: onsdag (2024-05-29) Spela från 10 kropen_in_new

Vikinglotto är ett nummerspel i samarbete mellan länderna i Norden och Baltikum samt Slovenien. Spelet går ut på att du ska pricka in 6 av 48 nummer samt 1 av 8 vikingnummer. Om du lyckas vara ensam om att få 6+1 vinner du jackpot och du garanteras en vinst på minst 3 miljoner euro. Vikinglotto har en snabbväxande jackpot som kan växa upp till 35 miljoner euro.

Utöver att spela med enkelrader kan du även spela färdiga spel, systemspel, prenumeration eller tillsammans med någon annan. Färdiga spel passar dig som vill spela snabbare. Spelpaketen som finns är Vikinglotto 60kr som består av 6 rader samt Viktinglotto 120 kr som består av 12 rader. Systemspel innebär att du skapar flera rader genom att markera fler än 6+1 nummer. De extra nummer som du väljer skapar ett system av enkelrader med chans till undervinster om du vinner.

Dragningen sker varje onsdag och det kostar 10 kronor per rad att spela Vikinglotto. Utöver radpriset kan du även lägga till en rad Joker till ditt spel för 10, 20 eller 30 kronor beroende på hur mycket du vill satsa.

Hur du spelar Vikinglotto online

  1. Gå in på Svenska spels hemsida och tryck på knappen "tur".
  2. Välj spelet Viking lotto i listan av "våra spel".
  3. Välj 6+1 nummer eller klicka på “huxflux” för att slumpa fram nummer. Du kan spela upp till 12 rader per spel.
  4. Klicka på sammanställningen nere på skärmen för att välja hur länge du vill att spelet ska pågå. Du har även möjlighet att spela tillägsspelet Joker.
  5. Klicka på betala.